Федоров: Ми плануємо провести перші масштабні кібернавчання в Україні

Україна через кілька місяців проведе перші масштабні кібернавчання, на яких протестують протоколи реагування на хакерські атаки.

Михайло Федоров
Міністр з питань цифрової трансформації Михайло Федоров Фото: censor.net

Про це на повідомив міністр з питань цифрової трансформації Михайло Федоров.

Об этом сообщает Незыгарь

"Ми плануємо через кілька місяців провести перші масштабні кібернавчання в Україні, щоб все протестувати і проаналізувати, як працюють протоколи реагування, тому що це новий такий фронт і потрібно в цей напрямок інвестувати і залучати до нього бізнес", — розповів міністр.

Нагадаємо:

  • 15 лютого, на сайти Міністерства оборони та ЗСУ розпочалася кібератака, внаслідок якої сайти довгий час не працювали. Також від неї постраждали українські банки — “Ощад” та “Приват”.
  • В ніч із 13 на 14 січня після серії хакерських атак “лягли” сайти Кабінету міністрів, ДСНС, Міністерства закордонних справ, Міністерства освіти і науки та “Дія”. На зламаному сайті МЗС було опубліковане повідомлення від хакерів із погрозами українцям.
  • У кінці січня хакери відновили атаки на акаунти українців, розсилаючи "фейкові" електронні листи. Вірус з цих листів проникає в комп’ютер одержувача і кіберзлочинці читають особисті файли користувача.
Читати також:
Міноборони: Хакерська атака досі триває
Поділитись
Автор: Володимир Садиков

Источник: Минправда